Likestiller islamister og nazister

– Radikal islam er like skad-elig som nazismen i sin tid var, sier Ola Borten Moe (Sp).

Senterpartiets innvandringsp-olitiske talsmann Ola Borten Moe er blitt beskyldt for blant annet populisme, Frp-etter-løping og småbrune tenden-ser hittil i juli. Bakgrunnen er et intervju med Adresse-avisen:

– Vi har ikke mye å lære av den arabiske verden. Vi kan med stor bravur, og uten å være brune, heise flagget og si at vårt samfunn er overlegent andre samfunnssy-stem, sa Borten Moe der.

Det førte til en lengre debatt i trøndermediene om temaet, skriver Nationen. I et intervju med Klassekampen utdyper han hva han mener med sitt forsvar av de norske verdiene, og hva han mente da han sa til Aftenposten denne uken at det kan være «gode, legitime grunner» til at radikale islamister som søker opphold i Norge blir forfulgt og er i livsfare i hjemlandet.

På et spørsmål om han mener at Norge er i krig med radikal islam, svarer han følgende:

– Jeg vil si det er omvendt. Sånn er i alle fall mitt verdensbilde. Jeg opplever at radikal islam represen-terer et samfunnssystem og en ideologi som bryter med alt av verdier og prinsipper som det norske samfunnet er bygget på. Det er like skadelig som nazismen i sin tid var.

Videre sammenligner han det å gi radikale islamister asyl i Norge i dag, med å gi opphold til tyske krigsforbrytere etter 2. verdenskrig fordi de sto i fare for å bli henrettet hvis de ble der de var.

Les mer

One Comment to “Likestiller islamister og nazister”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: