Blix tvilte på våpenbevis før Irak-invasjon

Hans Blix varslet både Storbritannia og USA om at han hadde begynt å tvile på etterretningen som sa at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen før invasjonen i 2003.

Blix, som var sjef for FNs våpeninspektører i Irak under opptakten til krigen i landet, uttalte seg i en pågående høring i London tirsdag, melder VG Nett.

– Jeg snakket med statsminister Tony Blair 20. februar 2003, og da sa jeg at jeg fortsatt mente det var ulovlige våpen i Irak. Men samtidig sa jeg at vår tiltro til etter-retningsopplysningene var svekket, forklarte han.

Blix sa at daværende utenriksminister i USA, Condoleezza Rice, hadde fått samme beskjed.

Med «ulovlige våpen» mente Blix blant annet raketter som kunne nå lenger enn den tillatte rekkevidden, ifølge BBC. Han sa at det ikke hadde blitt funnet noen masseødeleggelsesvåpen i Irak under våpeninspek-sjonene i landet.

En amerikanskledet koalisjon invaderte Irak 20. mars 2003. Sentralt i begrunnelsen for invasjonen var spørs-målet om hvorvidt Irak hadde masseødeleggelsesvåpen eller ikke.

Reklamer

One Comment to “Blix tvilte på våpenbevis før Irak-invasjon”

  1. Invasjonen hadde ingenting med våpen å gjøre. Intelligence Report from Hawks’ CAFE, Captain Sherlock via Abel Danger, GUI from Falcons’ CAFE http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=918&start=326#M5067

    Mh,
    Otto

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: