65 år siden Hiroshima: USA vil delta på minnemarkering – for første gang

Neste uke vil Japan markere 65-årsdagen for USAs atombombeangrep på Hiroshima. For første gang vil USA være representert.

I mai 1945 kapitulerte Tyskland og den andre verdenskrig var over. Det var bare Japan som nektet å legge ned våpnene. USAs president Harry S. Truman ga da ordre om at Japan måtte overvinnes, og for første og forhåpentlig siste gang ble atombomber tatt i bruk.

6. august slapp det Amerikansk flyet «Enola Gay» bomben «Little Boy» over Hiroshima og over 140.000 personer ble drept. Tre dager senere, 9 august, var det Nagasaki som var målet og bomben «Fat Man» ble detonert over byen. Her mistet over 70.000 livet.

6. august hvert år holdes det minnemarkering i Hiroshima. Tokyo har flere ganger bedt Washington om å sende en representant til seremonien, men til nå har de ikke tatt i mot innbydelsen. I år er det 65 år siden bombene falt og John Roos, som er USAs ambassadør i Japan, vil delta i seremonien skriver Nordisk Tribun.

USA har aldri bedt Japan om unnskyldning for masse-drapene og Amerikanerne mener at de to atombombene var nødvendig for å få slutt på krigen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: