Norske Linn vil krige for Israel

Linn Perez fra Sandnes bytter snart ut en trygg tilvær-else i Norge mot livet som soldat i et av verdens mest kjente konfliktområder.

18-åringen med norsk mor og israelsk far har vervet seg som frivillig til det israelske forsvaret. I neste måned sett-er hun seg på flyet til Israel. Der venter kurs i hebraisk før hun en gang etter nyttår er klar for den to år lange mili-tærtjenesten, skriver VG Nett.

– Jeg har reist mye i Israel de siste årene, og føler meg hjemme der. Når jeg velger å flytte dit, er det naturlig at jeg også utfører militærtjeneste, sier hun.

Les mer

Reklamer

14 kommentarer to “Norske Linn vil krige for Israel”

 1. Hvorfor kan hun ikke melde seg inn i norges egen hær? Nå vet vi ihvertfall hvor lojaliteten hennes ligger.

 2. hun fortjener ikke norsk statsborgerskap.
  send henne ut til pakistan sammen med mullah krekar.

 3. om det hadde vert for palestinerne så er det jo litt forståelig,men for Isralitene må hun vere ganske under kuet hjemmenfra
  Her er det Far som bestemmer det er ivertfall sikkert (blir kansje tvunget til det)
  Våkn opp og få egne meninger:O

  • For å si det sånn så har Linn vertfall egne meninger å det er vertfall ikke far som bestemmer for da hadde vel oss andre 3 søsken også vært i den Israelske hæren…

 4. Sjerp dere alle for de spydige kommentarene

 5. Her var det mange usaklige kommentarer. Hvorfor fortjener hun ikke det norske statsborgerskapet, dumma? Så langt jeg vet er Israel og Norge stort sett på samme side, og hvis hun vil være med å forsvare Israel mot terrorister, ser jeg ikke noe problem med det. Og hvorfor skal hun sendes til Pakistan? Hun er halvt israelsk, noe som ville bety at hun kunne blitt drept av halvgale muslimer i Pakistan. Men jeg er helt enig i at Mullah Krekar burde blitt sendt ut. Han er ikke noe å samle på, og i tillegg en fiende av Norge.

  Har du noen bevis på din påstand om at det er faren hennes som har tvunget henne til dette, Øyvind? Hvis ikke bør du holde kjeft, eller hoste fram beviser på det. Du kan ikke uten videre sammenligne jødisk kultur med muslimsk kultur. Siden hun er vokst opp i Norge er sannsyligheten temmelig stor for at hun tenker som en nordmann, og tar sine egne valg. Ville tro at foreldrene heller var skeptisk til at hun dro.

  Og, JO, jeg ser ingen problemer med lojaliteten hennes. Hun drar for å kjempe mot terror, på samme måte som norske soldater i Afghanistan også kjemper mot muslimske terrorister. Jeg ville heller sette spørsmål ved lojaliteten til alle de tusen muslimer vi har hentet hit til landet, som er mer lojale mot koranen enn de er til Norge. Vi vil få mer og mer krav og mer og mer trøbbel fra den kanten.

 6. Krigen i Afghanistan handler ikke først og fremst om å drepe en gjeng terroister.. hvor mangle afghanere har du møtt? Det er ikke sånn at vesten har noe som helst kontroll over landet. Folket havner mellom kampen som har vært forjeves.
  Å kalle alle som kjemper mot amerikanere for terrorister syntes jeg blir feil, det er mange av dem som kjemper mot amerikanerne siden de har bombet landet dems. Drept barna, konene.. Hvorfor forventer vesten sympati fra muslimer som bor langt vekk. Hvorfor må de betale for hva noen får terrorister gjorde mot amerika 11 september.

  Nordmenn har jo ikke peiling på hvordan vi hadde tenkt om vi hadde blitt behandlet på samme måte og resten av verden pekte på oss og kalte oss terrorister, kvinnehatere, jødehatere osv.
  Jeg er ingen muslim, men muslimer ser på både kristne og jøder som mennesker av boken, de mener bare at Koranen er den fullkommende. De palestinerne jeg kjenner har ikke noe hat mot Isrealitter i det hele tatt fordi det er imot hva deres største profet sa. Jeg tror folk der nede er lei og slitne, men det er jo ingen tvil at krigen går mest utover folket i Gaza, uavhengig av hvem som står bak lidelsen

 7. Hei,

  Hadde en eller annen ville krige for Palestina, Irak eller Afghanistan så ville vedkommende har blitt arrestert for terrorisme.

 8. Hun fortjener ikke Norsk statsborgeskap FORDI;
  Norsk lov sier at en Norsk statsborger ikke har lov til å tjenestegjøre i et annet lands våpnede styrker.

 9. Håper for hennes egen del, og andres, at hun har nok bredt grunnlag for sitt valg. En av mange gode kilder for informasjon, Greg Szymanski Interviews Doreen Dotan http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1438&start=26#M4661

  Mh,
  Otto

 10. Lær deg hva en blogg er for pokker! Copy-paste fra en artikkel uten et kvekk av dine egne ord er patetisk, enda værre hvis du missbruker muligheten til å linke din blogg i aviser og så lure folk inn på slike sider som dette som ser fint lite ut som en blogg…

 11. hva hadde skjedd dersom jeg hadde gått ut i avisen og sagt at jeg ville reise til palestina og kjempe for dem?

  vel, jeg hadde nok blitt hentet av PST og lagt i jern…

  for det å støtte israel millitært er ok, men hjelper du palestinere millitært så er du TERRORIST!

  Burde være forbudt å krige for andre nasjoner, denne jenta burde fratas NORSK STATSBORGERSKAP.

  vi er alle diplomater for vårt land i utlandet!

 12. Er det noen som er terrorist så er det jenta sjøl,som i avisen nærmest blir framstilt som om det hun gjør er «helemodig».
  Det hun gjør er å verve seg i verdens største terrorhær,og her vil hun få milighet til å utøve makt å behandle palestinere som hun måtte finne for godt(og ettersom hun verver seg frivillig er det vel liten tvil om hva hun mener om dem).
  det er den verste formen for terrorisme, statsterrorisme ,når hun gjør det i en «nasjonal» uniform får hun nesten legitimitet til å herje på de okkuperte områdene.
  Hadde jeg vervet meg for det lovlig og demokratisk valgte «Hamas» sine sikkerhetstyrker,er jeg rimelig sikker på at avisa ville vinklet det hele noe annerledes, for ikke å snakke om hva som hadde ventet meg når jeg satte bena på «vestlig» jord igjen.
  Nei vil hun dra så la hu dra,men hu kan legge igjen det Norske passet her. Om det da ikke skulle være kjekt å ha i bakhånd om hun skulle ha behov for å forlate stjålen eiendom der nede?

 13. Helt utrolig å se hvordan dere, ikke alle, er istand til å lire av dere så mye dritt om denne unge damens valg, samt legge til grunn en retorikk som kun er Akersgata verdi.
  Jeg har et par spørsmål til dere.

  Burde alle de nordmenn som har kjempet i Fremmedlegionen og i britiske styrker under 2 verdenskrig vært fratatt sine norske statsborgerskap?

  Hva er poenget med personangrep og meningsløse ytringer om en persons valg?

  I hvilken verden var valget som Hamas vant et demokratisk valg? Det har aldri vært flere antydninger og bevis for valgmanipulasjon enn ved dette valget.

  Sjekk også litt rundt hvordan palestinere behandles av sine «egne» ledere, dvs Hamas i Gaza, og Fatah på Vestbredden, før denne uetterrettelige kritikken rettes imot Israel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: