Forskere frykter vi nærmer oss en «post-antibiotisk tidsalder»

Antibiotika har siden de ble tatt i bruk på 1940-tallet revolusjonert behandlingen av infeksjonssykdommer man tidligere ikke kunne bekjempe. Nå frykter imidler-tid mange forskere at vi nærmer oss en «postanti-biotisk tidsalder» hvor effekten av disse, våre meget viktige legemidler, vil kunne gå tapt.

Antibiotika brukes i dag for å kurere alt fra infeksjoner i luftveiene til å hjelpe pasienter som opereres for å unngå infeksjoner etter inngrepene. Alt dette kan nå være forbi, skriver Nettavisen.

Det anerkjente legetidsskriftet Lancet Infectious Diseases offentliggjorde denne uken en rapport gjort av professor Tim Walsh om et nytt gen, kalt NDM 1, som er et gen som enkelt blir sprer seg mellom forskjellige bakterier og gjør disse resistente, altså motstandsdyktige, mot antibiotika.

Genet har vist stor utbredelse i mange land, deriblant India. Forskerne er også redde for en rask spredning verden over grunnet medisinsk turisme og generell turisme.

– På mange måter så er dette slutten, uttalte Walsh til The Guardian. Vi har kanskje et vindu på omtrent ti år hvor vi kan bruke de antibiotiske midlene vi har nå smart og forsiktig, men samtidig vite at vi egentlig ikke har noe vi kan bruke mot disse infeksjonene.

Les mer

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: