Legeforeningen vil ha røykfrie filmer

Legeforeningen vil at norske filmer skal være fri for siga-rettrøyk, og oppfordrer film-skaperne til å slutte å vise personer som røyker på film.

Unge som ser mye røyking på film har økt risiko for å beg-ynne å røyke. Det viser en ny rapport fra amerikanske hels-emyndigheter, som mener det er alftor mye røyking på film.

Gisle Roksund, som er leder i Norsk forening for allmennmedisin, er ikke overrasket over funnene, og oppfordrer norske filmskaperne til å kutte ut røyken.

– Jeg mener norske filmskapere bør se dette ansvaret, og ta dette ansvaret på alvor. Jeg kan ikke skjønne at det er behov for å røyke på film. Når norske filmskapere lager film, vil jeg oppfordre de til å kutte det ut. Jeg kan ikke se at det skal være noe kunstnerisk poeng at det røykes, sier Roksund til NRK.

Les mer

One Comment to “Legeforeningen vil ha røykfrie filmer”

  1. Kanskje vel og bra, å være velmenende, men legeforeningen må rydde opp i egne rekker først, med reelle aksjoner. I så måte er det mye å ta tak i, Den såkalte svineinfluensaen forårsaket av blant annet vaksine http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1540&start=1 Information in english language

    Mh,
    Otto

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: