Norsk Folkehjelp mener at oljefondet er dobbeltmoralsk: Plasserer fortsatt penger i selskaper som styrker okkupasjonen

Norsk Folkehjelp mener det er rystende at oljefondet fortsetter å investere i selskaper som styrker okkupa-sjonen på Vestbredden.

Mandag kastet Statens pensjonsfond utland (SPU) ut tre selskaper. Et av de var African Israel Ltd, hvor Norsk Folk-ehjelp bidro med informasjon til etikkrådet før avgjørelsen.

Men ifølge generalsekretær Petter Eide er det ikke nok å utelukke African Israel Ltd. Han synes det er rystende at oljefondet utelukker selskaper som driver med okkupasjon og brudd på menneskerettigheter, men samtidig fortsetter å investere i selskaper som gjør akkurat det samme, så som Housing and Construction Group, Israel Electric Corp-oration, Elco og Electra.

– På den ene siden sier utenriksminister Jonas Gahr Støre at man må få slutt på okkupasjon på Vestbredden, og på den andre siden investerer finansminister Sigbjørn John-sen i selskaper som styrker okkupasjonen, sier Eide til TV 2 Nyhetene.

Les mer

One Comment to “Norsk Folkehjelp mener at oljefondet er dobbeltmoralsk: Plasserer fortsatt penger i selskaper som styrker okkupasjonen”

  1. Oljefondet er ikke styrt av moral, det er i stor grad styrt av mafia som ikke kjenner grenser for hverken for moral eller eiendom

    Mh,
    Otto

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: