UFO-bilde avslørt som bløff etter 52 år

Dette er et av bildene den brasilianske fotografen Almiro Baruna tok i januar 1958, med en forstørrelse av UFO-en innfelt. Nå har en venninne av fotografen fortalt hvordan han manipulerte frem bildene.

I det brasilianske tv-programmet «Fantastico» ble det forrige helg avslørt at bildet er en bløff, melder Dagbladet.

For det er ingen UFO vi ser på himmelhvelvingen, det er tvert imot bildet av to skjeer satt sammen og deretter manipulert inn i bildet, ble det hevdet i TV-programmet.

Det var en venninne av den etter hvert så berømte fotografen som fortalte sin historie, og den er gjengitt av mange UFO-opptatte bloggere, blant annet Dagens nyheters UFO-blogger Clas Svah.

Kvinnen fortalte at hun hadde snakket med Barauna om saken og opplyste videre at «han hadde forfalsket bildene, det var en montasje. Han hadde tatt to skjeer og satt dem sammen for å lage et improvisert romskip med sitt eget kjøleskap som bakgrunn. Han fotograferte døren og skjeene i perfekt belysning fordi han hadde regnet seg fram til alt. Han var ikke dum. Han lo mye», sa Emilia Bittencourt.

Fotografens niese ønsket ikke å stille opp på TV, men også hun har ifølge programskaperne bekreftet overfor dem at det dreide seg om en bløff.

Les mer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: