– Terrortrusselen er kraftig overdrevet

Den islamske terrortrusselen mot Europa er kraftig overdrevet, og speiler på langt nær den største truss-elen mot europeisk sikkerhet, mener Nupi-rådgiver.

– Generelt er den islamske terrortrusselen mot turistmål, trafikksentre og personer i Europa svært liten, sier Nupi-rådgiver Helge Lurås til Dagsavisen.

– Terrortrusselen fra slike grupper er blåst ut av alle prop-orsjoner siden 2001. Europa er i dag langt mer utsatt for terrorangrep fra interne grupper av aktivister med et klart politisk mål, for eksempel dyrevernsaktivister og separat-ister vi ser i Nord-Irland og Spania, enn islamske ytterlig-gående grupper inspirert av al-Qaida og lignende.

USA, Storbritannia, Sverige, Japan og Australia har alle utstedt reiseråd til sine lands statsborgere, og advart mot å oppholde seg ved navngitte turistmål i flere euro-peiske land.

Det advares også mot offentlig transport og store trafikk-sentre etter at det i helgen ble kjent at muslimske ekstre-mister har planlagt angrep i flere europeiske storbyer.

Les mer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: