Helomvending av araberlandene: – Det vi ønsker er å beskytte sivile, ikke å utsette dem for flere bombeangrep

Den arabiske liga ba for flere uker siden om en flyforb-udssone over Libya, men kritiserer nå det USA-ledede angrepet på landet.

I det som anses som et alvorlig diplomatisk tilbakeslag i kampen mot Gaddafis jerngrep på sin egen befolkning, gikk lederen for Den arabiske liga, Amr Moussa, søndag ut og kritiserte angrepene som begynte mindre enn et døgn tidligere.

Les også: Russland ber allierte styrker stanse angrep

Den arabiske liga var blant de første som tok til orde for en flyforbudssone over Libya, noe som ble vedtatt av FNs sikkerhetsråd på torsdag. At en flyforbudssone innebar å bombe Gadafis flybaser og andre militære mål, var en kjensgjerning som mange ledere uttalte åpent i tiden før vedtaket, skriver Aftenposten. Derfor var det mange som ble overrasket da Moussa søndag så ut til å snu 180 grader i spørsmålet om et angrep på Gadafis styrker.

– Det som skjer i Libya er noe annet enn målet om å innføre en flyforbudssone. Det vi ønsker er å beskytte sivile, ikke å utsette dem for flere bombeangrep, sa Moussa, ifølge Reuters.

Dermed slår han beina under det som var noe av det viktigste og mest historiske ved torsdagens FN-resolusjon – nemlig at vedtaket var et samarbeid mellom araber-landene og vestlige land, ikke et rent vestlig angrep på nok et arabisk land.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: