Voff-varsel: Nord-Korea bruker kjæledyr som jordskjelv-alarm

Nordkoreanske myndigheter bønnfaller innbyggerne om å følge nøye med på hvordan kjæledyrene oppfører seg.

Før tsunami-bølgene smalt innover kysten på India og Sri Lanka etter tsunamien julen 2004 rømte elefanter opp i høyden, hunder nektet å gå ut, og flamingoer forlot sine lavtliggende hekkeområder.

I kjølvannet av jordskjelvkatastrofen i Japan, har også nordkoreanse myndigheter fått øynene opp for faren for naturkatastrofer, melder TV 2 Nyhetene.

Myndighetene i Pyongyang hevder å ha topp moderne varslingssystemer på plass. Den siste uken har den stat-lige fjernsynskanalen Korean Central Television sendt en rekke programmer om hvordan man skal forholde seg i en jordksjelvsituasjon.

– Forhold dere rolig, ettersom en jordskjelvalarm vil bli utløst flere timer (!) i forveien, var meldingen i et av programmene.

Men i søndagsutgaven av partiavisen Rodong Sinmun, ber de ifølge AFP likevel innbyggerne om å følge nøye med på hvordan kjæledyrene oppfører seg.

Faresignaler er bjeffing uten stopp og hester som ustan-selig forsøker å rømme fra stallene. Ifølge National Geog-raphic kan det være mulig at lavfrekvente, elektromagnet-iske signaler oppfattes av enkelte dyrearter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: