Talsmann for internasjonal «ett-barns»-politikk i audiens hos kongen

Ted Turner, talsmann for internasjonal «ett-barns»-politikk og grunnlegger og styreleder i UNF (United Nations Foundations), var mandag formiddag i audi-ens hos kongen. 

CNN-gründeren og filantro-pen Ted Turner startet den private veldedige stiftelsen i 1998 med et bidrag på 1 milliard dollar til FNs befolk-ningsfond. Siden den gang har UNF utviklet seg til å bli den største private bidrags-yteren til FNs programmer for befolkningskontroll. 

Turners filantropiske budskap går i korte trekk ut på å redusere verdens befolkning til rundt 2 milliarder — den er i dag et sted mellom 6 og 7 milliarder.  

— Vi kunne oppnå det på en menneskelig måte hvis alle aksepterte en ett-barns-politikk i de neste 100 år, sa han i en tale til the National Family Planning and Reproductive Health Association (NFPRHA) i 1999.

Mandag formiddag var altså Turner i audiens hos kongen, og kongeparet holdt en mottakelse og en omvisning på Slottet for resten av styret, som ifølge Hegnar Online består av blant andre Gro Harlem Brundtland, HM dronn-ing Rania av Jordan, FNs tidligere generalsekretær Kofi Annan, Russlands tidligere utenriksminister Igor Ivanov og nobelprisvinner Muhammad Yunus.

Les mer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: