Palestinsk landsby i angst: Blir kollektivt avstraffet etter settlerdrap

Etter at et jødisk bosetterfamilie ble drept i bosetningen Itamar på Vestbredden fredag har den israelske hæren i flere dager hatt portforbud i landsbyer nær Itamar.

I landsbyen Awarta har soldater gjennomsøkt hus for hus på jakt etter den eller de som stod bak drapene fredag. I går ble portforbudet opphevet. Men minst 20 menn i alde-ren 18 til 40 år sitter fortsatt arrestert. 50 andre har vært tauet inn for avhør, men er sluppet fri igjen, skriver avisen Vårt land.

Eli Djupvik, en av de norske som er med i ledsagerpro-grammet i regi av Kirkenes Verdensråd, kan berette om smadret inventar etter husransakelser, kulehull gjennom hus, redde og gråtende mennesker.

– Dette er kollektiv avstraffelse, og ikke et system som passer inn i en demokratisk rettsstat hvor normen er at gjerningspersonen straffeforfølges juridisk, sier hun.

Kirkens Nødhjelp som er aktiv part i ledsagerprogrammet, fordømmer drapene på bosetterne – og tar på den andre siden sterk avstand fra den kollektive hevn og avstraffelse som organisasjonen mener nå pågår.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: