50 år siden de første levende vesener kom tilbake fra en tur i verdensrommet i live

Hunden Laika ble verdens første hunde-astronaut da hun, som det første levende vesen, ble sendt ut i verd-ensrommet i november 1957. For Laika selv endte turen tragisk. Hun døde av stress og overoppheting bare timer etter at hun tok av fra jorden.

Men tre år etter henne, i 1960, sendte russerne to andre hunder – Strelka og Belka – ut i verdensrommet med romskipet Sputnik 5. I motsetning til kjendishunden Laika overlevde Strelka og Belka ferden i bane rundt jorden, skriver historiemagasinet Levende Historie.

19. august var det 50 år siden den lykkelige slutten på reisen – den første romferd levende vesener kom fra med livet i behold.

Mindre kjente passasjerer om bord i Sputnik 5 var en grå kanin, 42 mus, to rotter, fluer og mange planter og sopp. Alle dyr og planter om bord overlevde.

One Comment to “50 år siden de første levende vesener kom tilbake fra en tur i verdensrommet i live”

  1. Typisk for noen forretningsfolk og forskere, sender dyr og andre astronauter ut på tur i farlige omgivelser og sitter selv hjemme og sutter på totten. Relatert, Månelanding og månevandring http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1024&start=1

    Mh,
    Otto

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: